Omhoog
Eerste kwartaal 2004
Tweede kwartaal 2004
Derde kwartaal 2004
Vierde kwartaal 2004

 

 

 

 

 

10-10-04 Lekker gereden werd beloond met winstpunt

Vandaag hadden we weer wedstrijd. Deze keer bij manege Thielen, een plek waar we nog nooit geweest waren. Dus kon ik vooraf totaal geen inschatting maken wat ik kon verwachten.

Al helemaal niet toen ik op stal een paard aantrof dat niet helemaal vrolijk was en beetje humeurig. Ik heb hem ondanks dat hij al was ingevlochten en al toch maar even in de binnenbak losgegooid dat hij wat kon rollen. Gelukkig leek hij verder wel in orde. Ik vertrok dus maar gewoon richting de wedstrijd en ik zou wel zien wat hij deed.

Het even goed aanpakken van mijn lieftallige (lees gisteren erg "etterige") paard heeft zijn vruchten afgeworpen.
(Volgens mij hadden gisteren de vakbonden de paarden op geroepen om eens flink werk te weigeren, tenminste zo leek het wel bij ons op stal ;) )
Vandaag waren we weer vriendjes en konden we lekker rijden.

Ondanks dat het langer duurde voor ik de ring in mocht, hebben we een nette proef neer kunnen zetten. Die ik zelf eigenlijk wel lekker vond gaan. Ik had tijdens mijn proef zelfs al zoiets van : Hť dit gaat lekker.
Tuurlijk zijn er nog verbeterpunten, maar dat blijf je altijd houden. Maar wederom heb ik weer eens een mooie beoordeling voor de middendraf gekregen. (Middendraf gaat steeds beter, maar was een erg moeilijk onderdeel om het goed te rijden)

Gelukkig waren de jury en ik het eens over de punten en hebben we er weer een winstpunt bij :D

Nog twee te gaan en dan zijn we M1 startgerechtigd. (klinkt wel hŤ :P )

17-10-04

Jippie !!!! Wij zijn M1 startgerechtigd

(Had ik net een heel verslag getypt, loopt de comp vast en ben ik alles kwijt _-:( )

Mijn weekend kan niet meer stuk!

Ik had vrijdag les bij Tyrza. Die les is me erg goed bevallen en zeer zeker voor herhaling vatbaar. We hebben een hoop geleerd en ik heb weer een hoop tips die ik heel goed kan gebruiken in het rijden van mijn proeven. Dus daar hebben we wel een reisje voor over :j

Zaterdagavond had ik wedstrijd in Breda bij Liberty en Confetti. Laiser was al hyper in de trailer toen ik de auto geparkeerd had, hij wilde er eigenlijk meteen uit. Maar helaas pindakaas hij moest nog even wachten ik wilde me eerst even melden en daarna mocht hij er eigenlijk nog een half uur opblijven. Voor het behoud van mijn trailer heb ik dat maar niet gedaan. Meneer ging namelijk flink te keer en om te zorgen dat andere paarden niet onrustig werden door Laiser's gedrag heb ik hem er maar uitgehaald. Onder luid gesnurk nam hij het terrein eens goed in zich op. Terwijl hij flink om mij heen aan het stappen was in een stevig tempo. Kortom er zat genoeg pit in :))

Uiteindelijk heb ik hem toch maar gezadeld en ben ik er maar op gaan zitten en richting de losrijdbak gestapt en daar opgestapt. Het losrijden ging heerlijk en de dingen die we bij Tyrza geleerd hadden konden we ook hier in praktijk brengen.

Het naar de binnenbak gaan vond hij toch maar spannend door de schaduwen op de grond. (het was namelijk inmiddels donker geworden buiten) Terwijl ik er op zat en Liberty heb aan de hand begeleidde was hij er nog niet van overtuigd dat je veilig over die donkere plekken heen kon stappen. Gelukkig voor Laiser bleek dat die donkere plek die op een paard leek weg stapte en kon hij gewoon naar de binnenbak. (Moest wel flink bukken :P )

De eerste proef ging aardig. Liberty las me luid en duidelijk voor +:)+ dus dat was al weer heel fijn. Tijdens de proef merkte ik dat ik er veel makkelijker doorheen kwam, doordat ik wederom een aantal dingen die Tyrza verteld had in praktijk kon brengen. Natuurlijk nog wel een paar punten die nog beter konden, maar eigenlijk niet slecht.

Tussen de twee proeven door liet Laiser merken dat hij nog lang niet moe was en die tweede proef nog met gemak kon lopen. Gelukkig voor mij was die houding er van Laiser ook nog tijdens de tweede proef. Hij liep echt een heerlijk voorwaartse proef maar nog wel goed te bewerken dus eigenlijk misschien wel een van mijn beste proeven. ;)
Jammer van de tweede galop dat hij verkeerd aansprong, maar gelukkig kon ik dat snel herstellen.

Nadat ik hem uitgestapt had en in de trailer had gezet was de prijsuitreiking al.

Ik had voor mijn eerste proef 159 punten en voor mijn tweede proef 164 en was ik tweede :)) Dat betekende dat we nu de winstpunten binnen hebben om M1 te mogen gaan starten :)). Ik was dus echt heel blij. Zeker omdat ik ook weet dat er genoeg mensen zijn die zich echt af hebben gevraagd wat ik in vredesnaam met die knol moest. (Nou heel simpel gewoon lekker rijden :P )

We gaan nu niet meteen M1 starten. Er zijn nog een paar dingen die nog beter moeten en waar ik nog even lekker aan door wil werken (zowel bij Laiser als bij mezelf) zodat als we de overstap wel maken dat we die verantwoord maken.

07-11-04 Indoor Oosteind met een "ik-ben-lekker-sterk-knol"

Wat vooraf ging: Laiser zorgt er op het moment ook wel voor dat hij zorgt dat hij energie van mij vreet. Eerst zondag een lichte koliek. Om vervolgens de hele week al de stoere dominante macho uit te hangen.

Hij is nu dikke maatjes met een erg jong paard wat naast hem in de wei staat. Laiser wil dan namelijk echt wel even laten zien dat hij echt nog geen oudje is en bokt en rent er dus vrolijk mee op los.
Kortom hij heeft gewoon op het moment wat minder tijd voor mij, hij is nu even druk bezig met paard zijn :D

Vrijmiddag had hij weer veel te gulzig gegeten (nieuwe lading hooi, die blijkbaar erg lekker is :j) en dus een lichte slokdarmkanaalverstopping. Tja dat was weer dik 15 maanden geleden dus ach waarom niet :roll: .
Gelukkig hebben de staleigenaresse en ik het zelf kunnen verhelpen en was hij er binnen een kwartiertje weer vanaf. Maar toch... Daar wordt je niet vrolijk van.

Na deze week hadden we gistermiddag wedstrijd. O:)

Leuk hoor wedstrijd rijden op een paard die zichzelf erg stoer vind en vooral in de gaten heeft dat hij sterker aan het worden is :roll: .

Eigenlijk ging het niet eens zo heel erg slecht, maar het kan veel beter.
Laiser heeft namelijk al voor het melden bij de jury zijn kop erop gezet en die heeft hij daar de hele proef gehouden. Meneer was behoorlijk sterk dus ik was al blij dat ik de proef nog een beetje sturend kon rijden :D
Als hij sterk wil zijn prima, dan loopt hij maar lekker daar te stinkmoddern met zijn kop, dan probeer ik te zorgen dat de rest er netjes uit ziet. En op de momenten dat ik hem wel snel in het gareel kan krijgen zeg maar, maak ik daar gebruik van.

Ik had een jury die er om bekend staat erg streng te zijn. Dus is vreesde al dat ik flink afgestrafd zou worden op Laiser's sterke gedrag, maar dat viel gelukkig heel erg mee.

Ik had 151 (dus dat had winst kunnen zijn als hij niet zo sterk was) en was daarmee 14de van de 30. (8 punten minder dan nummer 7) Eigenlijk beter dan ik verwacht had met zo'n "ik-ben-lekker-sterk-knol" :D

En verder, ach wat dan nog, ik heb mijn punten toch al en eigenlijk moet ik wel lachen om die macho van mij.

13-11-2004

Wat heb ik toch een paard...
... maar wat is het toch een schat!

Gisteren had ik les bij Tyrza. Omdat mijn zusje eerst les had, moest Laiser nog zo'n drie kwartier op de trailer blijven wachten. (Dit is normaal op wedstrijden echt niet mogelijk want dan moet en zal meneer er uit) Tot mijn verbazing bleef hij echt keurig netjes op de trailer staan alsof hij nooit anders doet.
Tijdens de les werkte hij lekker mee en hebben we heerlijk gereden. Tegen de dingen waar ik afgelopen weken eigenlijk een beetje tegen aan bleef lopen, was nu niets te merken.
Ik heb zelfs dingen gevoeld die ik eigenlijk nog niet zo eerder heb gevoeld en die zo fijn aanvoelden. Dit was echt weer eens heerlijk rijden terwijl we toch dingen deden die Laiser niet allemaal even makkelijk vond.
De les vloog dan ook voorbij en toen ik gevoelsmatig pas een half uurtje had gereden waren we al dik een uur bezig. Nadat ik Laiser uitgestapt had en zijn lekkere fleece deken om had gekregen, was het tijd om weer naar huis te rijden. Gelukkig hadden we ondanks de regen geen last van files.

Vandaag stond gepland dat we Laiser zouden gaan scheren. Ik wist echt totaal niet wat ik van hem kon verwachten. Aan de ene kant verwachtte ik niet dat hij heel moeilijk zou doen. Maar aan de andere kant zou hij ook compleet kunnen flippen.
Nou het hield heel wat in om hem goed te kunnen scheren. Ik hield hem vast aangezien vastzetten geen optie was voor het geval hij zou flippen en de staleigenaresse was zo lief om hem dan helemaal te scheren.
Zijn voorbenen mochten onder zijn knieŽn echt niet geschoren worden, dat was gewoon geen doen en eigenlijk ook nog flink gevaarlijk. Gelukkig liet hij zijn lijf verder wel gewoon scheren. Over zijn hoofd hadden we vooraf al afgesproken dat we dat niet zouden doen, omdat hij daar nogal gevoelig op is ook met poetsen. Toen we eenmaal zagen hoe hij op zijn voorbenen reageerde, waren we er al helemaal van overtuigd dat het hoofd niet gedaan zou worden.
Uit eindelijk de nodige uurtjes later was hij dan toch helemaal geschoren. Tot mijn verbazing kwam onder zijn al dikke wintervacht een mooi glanzend paard te voorschijn met zwarte appeltjes op zijn buik en kont. En eigenlijk vind ik hem zo ook wel iets hebben. Ik had me namelijk voorbereid op een paard wat er toch minder mooi uit zo zien dan dat hij er uit zag met dikke vacht. (Ik vind zijn rode gloed in de winter namelijk altijd zo mooi uit zien) En mijn ervaring tot nu toe was dat die geschoren paarden altijd er zo dof uit zagen. Ik was dan ook heel blij dat Laiser echt glans had over zijn geschoren velletje.

Morgen gaan we maar eens even als beloning voor het harde werken en de stress van vandaag een lekker rit maken door de drunense duinen (mits het weer een beetje meewerkt natuurlijk)

27-11-2004

Normaal gesproken hoeven sinaasappels en dergelijke niet zo van Laiser. Het eerste stukje eet hij altijd wel op maar de rest tuft hij uit en kijkt ons dan aan hoe we hem zo iets smerigs hebben kunnen geven. :r

Vandaag had ik na een rijden een mandarijntje gepeld.
Eigenlijk was die voor mezelf, maar goed ik ben niet te beroerd om iets met mijn paard te delen.

Ik had er eigenlijk niet eens op gerekend dat Laiser het ook wel zou lusten. Gewoon om eens te kijken wat hij er van vond gaf ik hem een partje mandarijn. Hij proefde het even en gaf aan dat hij nog een stukje wilde proberen. Dit had hij nog niet op of hij drong al weer aan op een volgend partje :j
Ik moest snel zijn om zelf ook nog een paar partjes op te kunnen eten ;) . Zo hebben we dus samen een mandarijntje gedeeld :D

Ik denk dat ik vanaf nu af en toe maar eens een mandarijntje voor hem mee zal nemen ;)

Misschien vind je het leuk om iets in het gastenboek te schrijven?Klik dan hier
Als je een foto wilt kopiŽren, vraag dan eerst even toestemming via een mailtje.