Omhoog
Woordenboek
Wedstrijdreglementen
Planten
Boeken
Linken

 

 

 

 

 

Boeken

Hoofdzakelijk rijd ik dressuur met Laiser. Naast mijn privť-lessen haal ik ook veel informatie uit boeken. 

Enkele boeken die ik echt kan aanbevelen zijn :

Dressuur Op stal met Tineke Bartels. 

Een must voor iedere dressuurruiter : het boek geschreven door dressuuramazone Tineke Bartels. Door dit boek krijgt je inzicht in de manier waarop een topdressuuramazone/in instructrice haar paarden traint en haar pupillen lesgeeft. Bovendien vindt je in dit boek praktische tips en ideeŽn en inzichten. 

Het is een overzichtelijk, helder en makkelijk leesbaar boek met duidelijke tekeningen en meer dan 200 kleurenfotoís. 

 

Dressuur met Kyra

Dit boek is geschreven door Kyra Kyrklund en Jytte Lemkow.

 Kyra en Jytte leggen niet alleen de methode uit om de basis goed te leren, maar daarnaast laten ze ook op een eenvoudig te begrijpen manier zien hoe zij de Grand Prix-oefeningen trainen. Ook wordt er aandacht besteedt aan de juiste zit en het rijden van wedstrijden.

Het dressuurproevenboekje

De nieuwste uitgave van het dressuurproevenboek met daarin o.a. beoordeling en presentatie.

De eenvoud van de dressuur van Coby van Balen en Johan Hinnemann

De trainingsfilosofie van de internationaal bekende dressuurruiters en trainers Johann Hinnemann en Coby van Baalen is op zes voortdurend terugkerende en steeds met elkaar samenhangende begrippen gebaseerd; takt, ontspanning (losgelassenheit), aanleuning, schwung, recht richten, verzamelen. Deze trainingsfilosofie is verwoord in het boek De eenvoud van de dressuur.

Het tipboek voor paardenmensen van Christiane Ghol

Dr. Christiane Gohl geeft talloze huis- en natuurgeneesmiddelen, tips en handigheden herontdekt, die zo goed als in de vergetelheid waren geraakt.

Centered Riding van Sally Swift

Uniek boek met alles over een harmonieuze en natuurlijke manier van training van paard en ruiter.

Ruiters & Rechters

De auteur Ernest van Loon publiceerde regelmatig en met een enorm succes artikelen in de Nederlandse paardensportbladen. In dit unieke boek benadert hij de rijkunst op zijn geheel eigen wijze, een manier die gezien het succes van zijn artikelen aanslaat bij de lezers. met zijn jarenlange ervaring op paarden gebied behandelt hij de rijkunst niet alleen voor de upper ten of voor beginners maar maar voor al diegenen die met de hippische sport bezig zijn. Ruiters en rechters is een boek dat de lezers leidt naar een goede basisafrichting en een fraaie paardensport in alle sectoren.

De man die met paarden fluistert van Monty Roberts

Wie 'paardenluisteraar' Monty Roberts aan het werk ziet, krijgt de indruk dat hij beschikt over magische krachten, maar zijn verbazingwekkende 'gevoel voor paarden' is gebaseerd op een levenslange ervaring. Het levensverhaal van Roberts is op zichzelf al fascinerend genoeg, maar de man die naar paarden luistert maakt bovenal duidelijk hoe diep zijn liefde en begrip voor paarden zijn.

 

 
Misschien vind je het leuk om iets in het gastenboek te schrijven?Klik dan hier
Als je een foto wilt kopiŽren, vraag dan eerst even toestemming via een mailtje.