Omhoog
Eerste kwartaal 2001
Tweede kwartaal 2001
Derde kwartaal 2001
Vierde kwartaal 2001

 

 

 

 

 

Vierde kwartaal van 2001

07-10-01

Ik baal verschrikkelijk.

Ik heb net les gehad en het ging niet lekker. Allereerst loopt hij de hele week linksom niet in de goede stelling. Nu met de les was dat ook het geval. Ja hij loopt netjes afgebogen en buigt zijn nek ook goed opzij. Maar dan houdt het op hij geeft links geen buiging in zijn lijf. (Op de rechterhand doet hij dit beter) Zodra ik dan wat meer druk ga uitoefenen met binnenbeen en buitenteugel komt Laiser in verzet en komt omhoog. (Gelukkig nog niet zo recht maar toch.) Ik baal hier zo van. En als hij zo eenmaal begint dan blijft hij aan de gang.

Toen mij instructrice erop ging was het precies hetzelfde en zelfs nog en beetje meer. Hij is dan echt bijna op het punt waar ik hem wil hebben, maar dat laatste stukje vertikt hij.

Ik vraag me dan iedere keer weer af. Ligt dat nu aan mijn manier van rijden (ben ik te zacht voor hem) of vraag ik te veel van hem...

Vandaag was het echt niet leuk. Ik hoop maar dat het morgen weer beter gaat, want zo is het ook niet leuk...

Ik weet dat ik er niet in een paar daagjes ben. We hebben in het afgelopen jaar al een hoop bereikt. Maar het was weer even geleden dat hij weer echt omhoog was gegaan. En daar baal ik gewoon van. En ik heb zelf het idee dat hij het af en toe al wel doet.

Ik ben ook na de les zelf weer op hem gaan zitten en gestapt met een lange teugel. Na een tijdje, toen er niemand meer was, heb ik hem weer opgepakt en ben ik hem weer op mijn manier gaan rijden. Ik wilde de les met een beter gevoel afsluiten. Toen is hij wel omlaag gebleven, en ik denk dat ik hem toch nog wel even zover heb gekregen als we wilden. En toen ben ik ook gestopt, toen had hij voor mijn gevoel de les toch nog goed afgesloten. En ik had ook geen zin om morgen met "vechten" te moeten beginnen. Ik denk ook wel dat het wel weer beter komt(kijk maar naar mijn onderschrift), maar ik vond het zo jammer, dat het niet ging vandaag.

 

 

21-10-01

Vandaag de eerste indoor wedstrijd. Het is best goed gegaan. Laiser was braaf en heeft niet gezwaaid naar de jury en ook niet gesteigerd.

De eerste proef liep hij heel tam en niet voorwaarts. De linkergalop heb ik drie keer moeten herstellen voor hij goed zat. Ik had voor deze proef 149 punten.

De tweede proef heb ik hem flink voorwaarts gereden. (Met als gevolg dat zijn hals niet altijd netjes afgebogen was. Maar beide galoppen goed aangesprongen en flink tempo. Voor deze proef had ik 154 punten, maar een foutje gemaakt dus werden het 152 punten. Kortom helemaal niet slecht voor de eerste indoor. (Het is pas onze vijfde wedstrijd.)

 

 

22-10-01

Gisteren heb ik eigenlijk best gelachen om Laiser.

Ik had wedstrijd gehad

Toen ik uit de ring kwam stond er in de bak buiten een hele piepkleine hindernis. Als de hindernis 20 cm was, was het hoog.

Ik heb moet Laiser nog nooit gesprongen, maar ik dacht een kijken wat hij doet...

Ik stapte op de hindernis af en liet hem eens kijken. Hij besnuffelt de hindernis en blijft staan. Ik gaf hem wat beendruk om hem aan te moedigen om eroverheen te stappen.

Ik heb het drie keer gedaan en drie keer heeft hij de balken van de staanders gegooid.

En dat is dan een kleinzoon van Nimmerdor.

(Misschien dat dit te min was voor hem en houdt hij meer van het "grotere"werk, maar ik moest er toch wel om lachen. Zo'n groot paard en dan niet eens over zo'n hindernisje kunnen stappen...

 

 

28-10-01

Ik heb vandaag voor het eerst met Laiser gesprongen. Eerst heb ik gewoon wat gedressuurd.

Daarna heb ik cavaletties gelopen totdat Laiser er in draf overeen kon zonder ze te raken. (Ja dat duurde even, hij vond er niet zo veel aan.)

Daarna heeft Michel de balk in het tweede gaatje gelegd. (Is wel heel laag voor een groot paard, maar ik heb hem nog nooit zien springen.)

En hij vloog eroverheen alsof het een hele hoge hindernis was.

We zijn doorgegaan totdat de balk op het vijfde gaatje lag. Toen zijn we gestopt.

Het is nu heel goed gegaan en een volgende keer weet ik dat ik daar weer verder kan gaan.

Laiser vond het wel heel leuk hoor.

Daarna heeft Michel hem nog lekker uitgestapt in het bos.

(Dat durft Laiser tegenwoordig al om in z'n uppie het bos in te gaan.) Ja Ja mijn stoere bink durft al steeds meer. Wat ben ik toch trots op mijn jochie!

 

31-10-01

Om een uur of halfacht belde de pensionhoudster dat Laiser niet lekker was. Ik ben toen meteen naar de Stal gereden en gekeken hoe het met hem ging. Hij had gaskoliek en de dierenarts heb ik maar meteen laten komen. Het was echt een hoopje ellende. Laiser had een flinke gasbel in zijn dikke darm. Hij heeft toen een spuit gehad en ik moest hem toen 15 minuten later even laten 5 minuten laten draven. en een half uur later weer even. Toen ik net weg ging. Zag hij er al weer beter uit. Hij begon al weer wat rond te kuieren in de binnenbak en werd weer nieuwsgierig. Ook begon hij weer om eten te bedelen, kortom hij begon al weer aardig de gewone Laiser te worden.

Ik hoop maar dat het nu goed blijft gaan met hem.

De oorzaak is dat er een verkeerde verhouding was van de bacteriën in zijn darmen. Hij moet nu meer hooi eten. (En dat deed hij al veel.) En hij mag niet te veel appels en wortelen eten. (Dus dat wordt nog lastig voor deze appeldief

 

 

03-11-01

Ja ja eindelijk heb ik dan een ander zadel. Ik heb een Euroriding Diamant gekocht. Past veel beter bij Laiser en mij.

Nu moet ik nog proberen om mijn Stübben Tristan de Luxe te verkopen.

 

 

07-11-01

Wat heb ik vandaag lekker gereden zeg!

Heerlijk gewoon.

Ik heb drie dagen oudergesprekken achter de rug. Dus ook 's avonds gesprekken met ouders. En toen kon ik niet naar Laisertje toe.

Maar vanmiddag had ik nog maar drie gesprekken en daarna ben ik lakker naar mijn lieve paardje toe gegaan.

Ik reed hem in de binnenbak en hij liep echt geweldig. Als ik nu een wedstrijd had gehad was het dikke winst.

Heerlijk gewoon. Vanuit de stap deed hij zonder pardon keerwending om de voorhand(Dat doe ik nu al vanuit stilstand om hem te leren te buigen om mijn been) en aanspringen in de galop ging ook super.

Echt waar ik heb heerlijk gereden, Laiser genoot er zelf ook van dat het zo lekker ging.

Hij krijgt nu sinds zijn koliek ook wat meer haver en ik moet zeggen ik merk het wel. (In de positieve zin dan hè.) Hij is wat alerter en reageert energieker als ik iets van hem vraag. En dat is zo fijn, voor ons allebei, ik hoef minder te drijven en hij heeft niet zo'n vervelende kuit tegen zijn lijf.

Ik ben echt superblij vandaag.

 

07-11-01

Morgen is het precies een jaar geleden dat ik Laiser kocht. En als ik terug kijk, kom ik maar tot een conclusie, wat ben ik blij dat ik een jaar geleden heb besloten om dit geweldige paard te kopen.

Ik heb hem in een jaar tijd zo zien veranderen. Hij was al een mooi paard, maar nu is hij echt een knappe ruin.

Vooral die verhalen die ik zo terug lees, van wat we allemaal samen hebben meegemaakt. Echt waar het is een kanjer van een paard!

Ik hoop dat we nog vele jaren zo van elkaar mogen blijven genieten, want het eerlijk waar een hemel op aarde, voor mensen (zoals ik) met (een) paard(en).

 

 

18-11-01

Ik ben gisteren naar Paard en Koets geweest. Het was heel leuk.

Ik was samen met mijn moeder gegaan. Michel wilde niet mee, en ging thuis klussen. Ik had mijn moeder al verteld dat er ook bokkers waren en dat ik het wel leuk zou vinden om die eens IRL te ontmoeten. Zij was heel benieuwd. Ze is pas een week zelf aan het internetten…

Ik heb verschillende bokkers gemeet. Kim (Nimber), Prisca, Paulien (de taart was heerlijk!!!), Merilyn, Thirza, Lonneke en ik heb Sanderijn op de video gezien in de Groningerstand.

Ik heb de show van Kim gezien en die was echt heel mooi. Ze reed heel netjes en Lodewijk is een geweldig paard. De muziek paste ook heel goed erbij. Lonneke en Prisca hebben de show van de Groningers op heel speciale wijze bijgewoond.

Verder heb ik ook de clinic van Coby van Baalen gezien. Zag er ook goed uit.

Verder heb ik nog verschillende shows gezien. Die stuntshow was leuk, ik zou het ze niet na durven doen.

Helaas heb ik de show van Thirza niet meer gezien. We hadden afgesproken om weer op tijd thuis te zijn, dus dat was wel jammer.

Wonder boven wonder heb ik niets op de beurs gekocht. Ik had er eerlijk gezegd ook meer grotere stands met ruiterspullen verwacht. Maar ja dit was alleen maar goed voor mijn portemonnee.

 

 

 

19-11-01

Laiser gaat steeds beter lopen.

Maar dit gaat natuurlijk niet zomaar vanzelf. Hij laat soms duidelijk weten niet gediend te zijn van mijn vragen.

En aangezien hij tot zijn zevende geleerd heeft dat mensen ophouden met vragen als hij ging steigeren, zit ik nu met zijn gedrag.

Gelukkig steigert hij niet veel meer, maar toch telkens als hij iets nieuws moet gaan doen, geeft hij zich niet zomaar gewonnen.

Momenteel heeft hij moeite met de juiste buiging in zijn lichaam als hij links om moet. Zodra hij zijn linkerachterbeen onder de massa moet plaatsen komt hij in verzet.

 

19-11-01

Vandaag ben ik zo’n acht uur bij Laiser geweest. De eerste twee waren we leuk. Hij liep eigenlijk best goed en deed goed zijn best. Na het rijden hielp ik nog even mee om de paarden binnen te zetten. Toen ik terug kwam bij Laiser zag ik dat hij niet in orde was. Ik zag hem steeds zieker worden. En hij ging steeds meer zweten. Ik heb het even aan gekeken, maar uiteindelijk heb ik hem uit de stal gehaald en wat laten lopen. Al snel bleek dat Laiser zieker werd en dat er toch echt een dierenarts bij moest komen.

En weer had hij gaskoliek. Alleen de vorige keer was het een grote gasbel, en nu zat het meer verspreid. In totaal heeft hij zo’n zes uur lang koliek gehad. Ik vond het zo sneu voor hem. Hij had medicijnen van de dierenarts gehad en leek wat op te knappen, maar net toen ik dacht dat het weer ging en dat ik naar huis kon om te eten, begon het weer helemaal op nieuw. Hij liet zich hard op de grond vallen in de stal en had duidelijk pijn. Ik heb hem toen met veel moeite uit zijn stal kunnen krijgen, toen hij weer was opgestaan, en hem meegenomen naar de binnenbak. Daar heb ik hem weer dat sukkeldrafje laten doen, en toen kwam er gelukkig wat gas vrij. Na een paar rondjes heb ik hem toen laten liggen en rollen. Zodra hij zich weer op de grond liet vallen, kwam er heel veel gas vrij. Dit heeft wel een paar uur geduurd voordat hij er helemaal van af was. Ik heb hem bewust uit de stal gehouden totdat hij weer redelijk de oude was. Dit was goed, hij had nu de ruimte om wat te lopen en te liggen als hij dat wilde. Nu is alles weer redelijk normaal, en ik hoop maar dat hij er vannacht niet weer last van krijgt. De arme schat.

 

 

20-11-01

Toen ik vanochtend belde om te vragen hoe het met hem ging, werd me verteld dat hij al behoorlijk was opgeknapt en weer lekker in de wei stond. Er werd vandaag extra op hem gelet. (Toch fijn als je de pensionhoudster hebt waar je op kunt vertrouwen!)

Vandaag moest ik tot 21.00 uur werken en je snapt wel dat ik daarna meteen Laiser ben gegaan.

Hij stond heel vrolijk in zijn stal en begroette me weer als van ouds en wilde wel wat lekkers. Correctie eiste wat lekker. Kortom hij was gelukkig weer helemaal de oude!

Ik ben echt blij. Het is nu weer de ondeugende kwajongen die ik normaal mee maak.

Ik hoop maar dat de koliek nu maar weer heel lang weg blijft. Want het is echt een hoopje ellende hoor als je je paard zo ziet.

 

 

28-11-01

Gisteren heb ik een PAVO-info avond bijgewoond. Was best wel interessant. Veel theorie, maar goed te begrijpen.

Wat wel mooi was is dat Laiser dus weer een uitzondering is. Er werden een paar voorbeelden gegeven, maar die kwamen bijna niet meer voor. En ja hoor mijn Laisertje heeft het weer gehad.

Ook een gaskoliek in de herfst vond de man een beetje vreemd, maar hij dacht dat het er misschien aan kon liggen dat ze nu ipv een uur of 12 naar buiten nu maar een uur of acht naar buiten gaan. En dat hij dus niet veel activiteit in zijn blinde darm heeft.

En ook zwarte piet en Sinterklaas kwamen nog eventjes langs.

PAVO zal eens gaan kijken of ze ook iets speciaal voor het paard van de sint kunnen maken zodat hij niet te snel uitglijdt op de daken. Heel leuk was het dat piet en sint nog even langs kwamen. Alle mensen, zelfs de "stoere" mannen hebben nog een sinterklaasliedje gezongen.

Ik wist dat ze zouden komen, De piet zorgt namelijk in het normale leven voor de paarden bij ons op stal. En dan is het heel leuk om andere mensen te horen, van volgens mij is het die en die, of is het misschien...

 

 

Misschien vind je het leuk om iets in het gastenboek te schrijven?Klik dan hier
Als je een foto wilt kopiëren, vraag dan eerst even toestemming via een mailtje.