Omhoog
Eerste kwartaal 2001
Tweede kwartaal 2001
Derde kwartaal 2001
Vierde kwartaal 2001

 

 

 

 

 

Eerste kwartaal van 2001

10-01-01

Ik haalde Laiser uit de wei om hem te gaan rijden. Hij liep vrolijk mee en zodra hij in de stal was deed hij zich gulzig te goed aan het hooi.

Eventjes later toen ik hem wilde gaan poetsen begon hij allemaal te hoesten en kwam er bruin slijm uit zijn neus en mond. Het zag er heel eng uit. Meteen hebben we hem uit zijn stal gehaald in de bak gedaan en de dierenarts verzocht met spoed te komen.

Het was heel akelig om te zien. Wetende dat een paard niet kan overgeven, maar er komt toch zo’n vieze smurrie uit zijn mond en neus. Toen Joris er een maal was stelde hij een slokdarmkanaalverstopping vast. Laiser heeft te gulzig zijn hooi gegeten en er is een prop in zijn slokdarm blijven steken… Waarom moet dit nu net gebeuren terwijl Michel in Bangkok in het ziekenhuis ligt…  

 

21-03-01

De pensionhoudster belde net met het vriendelijk verzoek of alle eigenaren 72 uur niet op stal willen komen.

Gewoon het zekere voor het onzekere... Zij hebben namelijk ook een paar koeien.

Zelf vind ik het niet leuk dat ik Laiser nu drie dagen niet kan zien, maar in haar geval zou ik ook het zekere voor het onzekere nemen.

Maar ja beter voorkomen dan genezen (voor zover mogelijk), ik wil niet op mijn geweten hebben dat er MKZ op stal wordt geconstateerd omdat ik zo nodig naar mijn paard moet...

 

 
Misschien vind je het leuk om iets in het gastenboek te schrijven?Klik dan hier
Als je een foto wilt kopiëren, vraag dan eerst even toestemming via een mailtje.