Omhoog
Eerste kwartaal 2001
Tweede kwartaal 2001
Derde kwartaal 2001
Vierde kwartaal 2001

 

 

 

 

 

Tweede kwartaal van 2001

 

08-04-01

Ik was gisteren jarig en gister was ook de eerste dag dat ik weer bij mijn lieve reus mocht (na de MKZ)

Ik kon me geen mooier cadeau voorstellen.

Ik had hem 2 1/2 week niet gezien...

En ik kon echt merken dat hij me gemist had. De pensionhoudster vertelde ook dat die van mij en nog een ander paard hun baasjes duidelijk toch wel miste. Hij is nu ook aanhankelijker dan normaal en hij wil eigenlijk niet dat ik weg ga...

17-04-01

Oh wat heb ik heerlijk gereden vandaag.

Ik longeer Laiser met bijzetjes zodat hij al goed zijn achterhand gaat gebruiken en niet gaat hangen (zoals hij met de slof wel doet).

Wanneer ik er dan daarna op ga, rijdt hij fijner dan zonder "voorbereiding". Ik zag al dat hij tijdens het longeren niet meer zo vaak op de teugels "hing". Ik was dus heel benieuwd hoe hij het zo doen onder de man, eh vrouw in dit geval.

Toen ik er op zat liep hij al vrij snel lekker los en licht in de hand. Ik was heel trots op mijn stoere bink, dit was de eerste keer dat hij zich zover wilde geven. (Want zoals sommige wel gelezen hebben bij technische problemen, steigerde hij er enkele maanden geleden nog vrolijk op los...)

18-04-01

Vandaag ging het niet zo goed als gisteren, maar het gevoel is er ook vandaag even geweest.

Waaide trouwens wel bijna van Laiser met die harde wind

30-04-01

Ik ben vandaag bij de fokker van Laiser geweest. Ik werd heel gastvrij ontvangen.

De moeder van Laiser heb ik nog gezien en geaaid, ik heb een halfzus en halfbroertje (Wordt volgens mij een mooi paard) gezien. Ook heb ik nu foto's gezien van zijn opa en oma. En weer wat nieuwe informatie gekregen over de voorouders van Laiser. (Ik had al een hoop informatie gehad van mijn stoere jongen toen ik de fokker gebeld had.)

Het was echt leuk om eens te zien waar Laiser nu oorspronkelijk vandaag komt. Alle paarden waren heel vriendelijk en kwamen nieuwsgierig naar me toe toen ik in de wei was.

 

09-05-01

Ik heb vandaag heerlijk in het bos gereden bij het pension waar Laiser staat.

Hij was heel lief, ik kan zo maar met langere teugel rijden. Zelfs toen de pony die mee was stil ging staan (was ook heel eng zo'n stapel stenen...) liep die stoere bink van mij braaf door, terwijl hij anders ook paniekiger zou zijn.

Als het blijft zo gaan, ben ik dik tevreden en zie ik het goede weer met een te gemoed.

 

 

02-06-01

Ik ga morgen (het is nu zaterdagavond) voor het eerst met mijn stoere bink op wedstrijd. Helaas zijn de weersvoorspellingen niet zo denderend...

Maar ik ga ook niet met de instelling om zo hoog mogelijk te eindigen. Ik ben heel benieuwd hoe Laiser zal reageren op een wedstrijd. (Het is namelijk niet zo hele stoere bink, zeg maar best wel onzeker, SSSSTTT! anders hoort hij het) Ik ben al heel tevreden als hij braaf is en niet uit de ring gaat tijdens de proef.

 

 

03-06-01

Ik heb super veel geluk gehad met het weer. Toen ik moest rijden was het droog en waaide niet zo hard als gister. Een half uurtje later was dat wel anders.

 

 

Mijn lieve stoere bink was nerveus en vond het wel spannend maar hij bleef heel braaf (en daar was ik al heel blij om).Hij heeft niet een keer gesteigerd of gebokt. Wel vond hij het reuze spannend, vooral al die paarden. Ieder paard dat uit een trailer stapte werd met een hinnik door hem begroet. Hij was heel kijkerig en liep dus ook niet afgebogen. Maar hij bleef bij me en dat vond ik al prima.

Toen ik de ring in moest (ik moest op gras rijden en Laiser heeft geen ijzers) waren al die witte hekjes bij de letters en de hoeken toch wel erg eng. Daar liet hij dus even zien dat hij zijwaarts kon lopen. Maar hij bleef de gehele proef in de ring. De tweede proef was hij al veel rustiger en liep veel netter. (Jammer genoeg was deze jury strenger dan de eerste want ik had nu twee punten minder dan de eerste proef, maar wel een 8 voor de verzorging van ruiter en paard. De eerste proef had ik 150 punten en de tweede proef had ik 148 punten. Ik ben tevreden. Laiser is heel braaf geweest en ik weet nu hoe hij reageert als hij alleen ergens op wedstrijd moet.

In de trailer was hij trouwens net een "baby", als de trailer rijdt is hij super mak, maar zodra de trailer stil staat wil hij er uit en wordt hij onrustig als hij mij niet kan zien.

 

 

10-06-01

Ik heb altijd problemen gehad dat ik mijn teugels niet op een lengte vast kon houden. Nu heb ik springteugels gekocht en ik kan ze nu veel beter op een lengte houden. Ik had dit veel eerder moeten doen...

 

 

13-06-01

Duimen jullie svp weer voor ons. Het wordt onze tweede wedstrijd, maar de eerste bij de eigen vereniging. Vorige keer hadden we 150 en 148 punten. We gaan morgen voor meer punten dan de vorige keer, (althans ik ga voor meer punten, ik moet Laiser nog zo ver zien te krijgen dat hij dat ook doet...)

 

 

22-06-01

Mijn grote bink stond van de week voor het eerst met vliegendeken nummer 1 buiten e binnen 5 minuten had hij hem gesloopt. Meneer was gaan rollen en ondanks de dekensingel ging de deken scheef hangen. Toen iemand de deken goed wilde doen rende hij keihard weg (hij dacht zeker dat hij weer naar binnen moest...) en trapte toen zijn deken stuk...

Vandaag heb ik zo'n flybuster (ook tevens cooler) gekocht zodat ook zijn hals beschermd wordt en er zitten bilriemen en een singel onder zijn buik en klittenband ook bij zijn nek. Het is gemaakt van dat stevige spul, dus ik hoop dat de dazen nu een beetje van Laiserje af blijven want hij ziet er momenteel niet uit met al die beten

 

23-06-01

Ik heb morgen weer wedstrijd. Onze derde. De eerste ging goed heel braaf en zo, de tweede was een ramp, als Laiser een seconde op heeft gelet wat ik van hem vroeg was het al veel. Hij liep zich ook vreselijk aan te stellen. Hij trok de aandacht van verschillende mensen die in de buurt van de trailer stond.

Ik hoop dat het morgen beter gaat. Thuis loopt hij nu super, hij begint de stelling vast te houden.

 

24-06-01

Vandaag ging het super. Hij heeft bijna net zo goed als thuis gelopen. Eerst was hij heel kijkerig tijdens het losrijden, maar na een tijdje liep hij uit zichzelf voorwaarts neerwaarts en zo heb ik hem toen nog verder gereden en van liever lee steeds meer in de krul. Ook de stelling deed hij heel goed.

Tijdens de proef ging het eigenlijk heel goed ik was dik tevreden, op het groeten naar de jury na dan. Toen meende meneer dat hij kaarsrecht omhoog moest steigeren. Maar gek genoeg was ik toen helemaal niet bang, ik weet niet hoe het kwam, maar het leek ook allemaal in slowmotion te gaan.

Ik ben uiteindelijk 12e en 13e geworden en beide keren reden er 17 mensen in de ring. Helaas waren de punten aan de lage kant. Iemand was eerste en had bij de eerste proef 157 punten en bij de tweede proef was ze ook eerste met 189 punten... Rara hoe kan dat...

 

Ken je dat gevoel...

Ik had vandaag wedstrijd en toen ik terug reed had ik een heel trots gevoel. (Lekker gereden)

Ik zat achter het stuur van de auto met daar achter mijn trailer met daarin mijn paard en naast mij Michel en ik dacht wat ben ik toch gelukkig.

Een dijk van een vriend, een leuk eigenwijs paard (lijkt op zijn baasje, ikke dus) en zelf het rijbewijs hebben om mijn eigen trailer met paard te vervoeren. Ja ik heb echt genoten vandaag.

 

 
Misschien vind je het leuk om iets in het gastenboek te schrijven?Klik dan hier
Als je een foto wilt kopiŽren, vraag dan eerst even toestemming via een mailtje.