Omhoog
Eerste kwartaal 2002
Tweede kwartaal 2002
Derde kwartaal 2002
Vierde kwartaal 2002

 

 

 

 

 

Tweede kwartaal van 2002

01-04-02

Vandaag heb ik voor het eerst zonder zadel gereden op Laiser.

Michel was meegegaan om me te helpen vandaag en wat foto's te maken.
Ik wilde niet volop gaan rijden vandaag, maar wilde er wel eventjes opzitten. Dus waarom niet eens een keertje zonder zadel. hypocrite.gif
Nadat Laiser een flinke poetsbeurt heeft gehad (de vlokken haren vlogen je om de oren) Heeft Michel mij een voetje gegeven en ben ik op Laiser geklommen.
H Gatsie wat doet ze nu confused.gif ? H hallo zijn we niet iets vergeten?!? confused.gif
Zo zijn we niet getrouwd, oh nee we zijn ook niet getrouwd.

Zowel voor Laiser als voor mij was het wel een vreemd gevoel hoor. Ik weet nog dat als ik zonder zadel op een pony ging zitten dat je die ruggengraat helemaal niet zo opvallend voelde. Nou die van Laiser wel hoor!
In het begin was het heel vreemd en vonden we het alle twee maar .... confused.gif

Maar na een tijdje ging het beter. Wat voel je veel zeg zo zonder zo'n zadel. We hebben ook nog een paar metertjes gedraafd.
Eeeh kunnen we niet beter gaan stappen, dit gehobbel op mijn rug vind ik niet zo geslaagd. Zit toch eens gewoon stil
Aangezien dat niet zo aangenaam shutup.gif was we maar weer gewoon gaan stappen.
Na zo'n half uurtje ben ik er weer afgegaan en hebben we nog wat gedold in de buitenbak.

07-04-02

Morgen is er bij ons op stal een groot ponyconcours. Eerst zou ik schrijven bij een jury, maar toen de datum bekend werd, bleek dat dat op mijn verjaardag viel. Dus toch maar niet schrijven... (Jammer had wel eens willen horen wat een jury allemaal vind.)
Vandaag ging ik Laiser rijden en eigenlijk wilde ik in een aantal ringen rijden en eventueel nog wel op het springterrein (maar dan niet springen). Maar Laiser was zo nerveus dat ik maar gewoon in de buitenbak ben gaan rijden. Maar daar waren ook een hoog aantal "enge dingen".
Er stond een groot secretariaatsgebouwtje pal naast de bak.
"Dit is heel eng hoor baasje! En Oh jee er liggen ook nog allerlei gestreepte bomen op de grond. We gaan toch wel een stukje verder rijden h?"
Laiser vond het maar niks al de vreemde dingen in zijn bak. Ik liep door naar achter in de bak (Het is een z-bak).
Eerst was het allemaal wel wat gespannen. Maar uiteindelijk hebben we heerlijk gereden. De schaduw zag er schitterend uit.

13-04-02

Vandaag kwamen er mensen van de onderlinge paardenverzekering. Die komen dan twee keer per jaar je paard schatten. Je moet je paard dan voorbrengen in stap en in draf.
Morgen heb ik weer wedstrijd dus moest ik vandaag ook nog vlechten. Ik besloot om maar te beginnen met een flinke poetsbeurt. (Er kwam me toch een berg haren van Laiser af....) Daarna begon ik met vlechten. Ik vlecht altijd met naald en draad dus dat duurt ietsje langer dan gewoon, maar het is wel veel mooier!
Ik had er net vier vlechten in knotten gedaan en toen kwamen de schatters. Dus stopte ik met vlechten, ze vroegen nog of ik dat speciaal voor hen had gedaan?
Het voorbrengen ging heel netjes. Laiser stapte flink door en ook de draf was energiek. Kortom ik was tevreden. Over een tijdje krijg ik te horen op hoeveel hij geschat is en of dat dat hoger is dan de vorige keer.
Vervolgens ging ik weer verder met vlechten. Laiser bleef deze keer keurig stil staan en stond zelfs een beetje te doezelen. sleephappy.gif
Na het vlechten ben ik gaan rijden. (De schatters waren immers geweest en daar hoefde ik dus geen rekening meer mee te houden.)
Laiser was heel alert. We reden in de binnenbak en buiten de bak was er van alles te horen. Maar na een paar minuten liep Laiser weer zoals hij normaal in de binnenbak loopt.
Het ging steeds beter en hij voelde geweldig los aan. Alles deed hij heel soepel en ook de overgangen gingen netjes. Als hij morgen zo ook loopt ben ik dik tevreden. kwijl.gif coool.gif

14-04-02

Laiser heeft heel goed gelopen. Alleen dacht de jury daar anders over.
Gelukkig heb ik mijn punten al binnen en kan ik dus over gaan, wanneer ik wil. Maar toch is het vervelend als je ziet dat een paard dat helemaal uit elkaar loopt, een derde plaats weet te bemachtigen en dat je zelf weet (en ook terug ziet op video) dat je paard en andere paarden beter hebben gelopen niet die waardering krijgen.
Maar ja de jury zal het wel anders zien, en dat is zijn goed recht. Alleen kan ik deze keer niet met hem meegaan wat punten betreft.

15-04-02


Chips frusty.gif !, Laiser is kreupel sadley.gif
Vandaag belde Rhesy dat Laiser behoorlijk kreupel stond.
Gisteren hadden we nog een wedstrijd gereden en was er niets aan de hand. Zelfs in de trailer ging het goed. Hij heeft nog een hele tijd in de trailer gestaan zonder dat hij is gaan schrapen shiny.gif .
Dus daarom vond ik het vreemd dat hij vandaag ineens zo kreupel is. frusty.gif Gisteren is hij na de wedstrijd nog lekker de wei in geweest en ook bij het binnenhalen was er niets te merken aan Laiser. Maar vanochtend wilde ze Laiser buiten zetten en merkte ze dat hij goed kreupel was. Vanmiddag met het binnenhalen was het nog steeds hetzelfde en je ziet het zelfs al heel goed in de stap.
Toen ik op stal kwam zag ik ook aan hem dat hij niet zo happy was als anders. Toen ik aan zijn benen ging voelen voelde er niet iets dikker dan anders alleen was zijn rechtervoorknie wel warmer dan zijn linker. Ik heb hem toen even uit zijn stal gehaald om te zien hoe en wat. In inderdaad die arme prul had behoorlijk last van zijn rechtervoorbeen sadley.gif . Ik heb hem toen op de poetsplaats gezet en heb zijn voorbeentje afgespoten gedurende zo'n 5 10 minuten. Daarna heb ik het nog gemasseerd met Cole's Liniment.
Morgenochtend spuit Rhesy hem nog af en 's middags doe ik het weer gevolgd door een massage. En dan hoop ik maar dat het zo weer over is. confused.gif

16-04-02

Er is nog geen enkele vooruitgang te zien vandaag.frusty.gif
Rhesy heeft vanochtend zijn been afgespoten en gemasseerd en ik vanmiddag, maar er is geen verschil met gisteren. Alleen zijn knie is nu niet meer warm.
Hij zet zijn voet wel naar, maar steunt er liever niet op met de stap / draf. We hebben zijn hele been nagevoeld, maar nergens is er iets te vinden. Zelfs tikken op zijn hoef gaven geen reactie.
We hebben de dierenarts maar gebeld en die komt morgenvroeg langs om te kijken of hij iets kan vinden.
Ik ben heel erg benieuwd en ik hoop maar dat hij iets kan geven, waardoor de pijn verdwijnt (maar ook wegblijft). Want dit vind ik ook niks voor Laiser.

17-04-02

Vanochtend is de dierenarts bij Laiser geweest.
Laiser loopt nog steeds goed kreupel, al lijkt het soms al ietsje beter te gaan.
De dierenarts heeft Laiser's hoef eerst gecontroleerd, maar daar zit het in ieder geval niet.
Toen hij aan de pezen ging voelen en de aanhechtingen, gaf Laiser ook nog geen kik. Maar toen hij aan zijn schouder begon te voelen en te duwen, begon Laiser toch achteruit te lopen. Ook zet Laiser zijn voet ook minder ver naar voren dan normaal. Daarom denkt de dierenarts aan bewegingskreupelheid. Maar hij kan niet exact zeggen waar het nu precies zit. In de spier, de pees, of de aanhechtingspunten.
Laiser krijgt nu een ontstekingsremmende pasta voor drie dagen en verder moet hij zo'n twee weken op rust. Hij mag wel in de wei, maar in de kleine voor de stallen, zodat hij niet kan gaan rennen met de andere paarden.
Ook moet ik wel gedurende de twee weken verbetering zien. Ik mag hem eventueel wel stappen aan de hand, maar dat ik niet echt nodig omdat hij al in de wei kan. Maar over een paar dagen mag ik eventueel hem wel aan de hand stappen in het bos.
(Ik heb vanochtend maar meteen de wedstrijd voor over anderhalve week afgezegd. Jammer maar helaas. Ook al zou Laiser dan al recht zijn, dan ga ik niets forceren.)
Waarschijnlijk zat hem dit al langer dwars, omdat hij ook wel eens een telgang er tussendoor gooide. En dat hij zondag van de laadklep af is geschoten is waarschijnlijk de bewuste druppel geweest die de emmer deed overlopen. Maar goed dat is allemaal maar gissen.
Mijn schatje krijgt nu rust en ik hoop maar dat hij daarna weer helemaal de oude is.

19-04-02

Het gaat de goede kant op met mijn kreupele slobberjunkie. Vandaag ging het alweer wat beter met Laiser. Hij kwam zelfs in een drafje naar me toe toen ik aan kwam met een heerlijke gevulde emmer voor mijn slobberjunkie. loveys.gif
In stap zie je nu ook nog wel dat hij kreupel is maar hij zet zijn voet alweer verder naar voren dan een paard dagen geleden. Toen zette hij zijn voet alleen maar erbij en niet voor zijn andere voet. Ik weet natuurlijk niet hoe hij gaat lopen als de ontstekingremmende kuur afgelopen is. confused.gif Dat is nog eventjes afwachten.

Nu staat hij dagelijks te genieten van de uitgebreide poetsbeurten. (Wat heeft hij veel winterharen zeg! Ik blijf poetsen.) Hij is dan helemaal ontspannen en staat echt te genieten. Zo zijn we toch dagelijks met elkaar iets aan het doen al kunnen we dan niet rijden. Ik hoop maar dat de stijgende lijn zich voort blijft zetten en dat bij binnenkort weer helemaal de oude is. shiny.gif

28-04-02

Het gaat de goede kant op met het slobberjunkietje. biggrin.gif vork.gif biggrin.gif
Vanmiddag ben ik bij Laiser geweest (Ja wel de enige echte kreupele slobberjunkie)

Huh, wie ikke ?!? hypocrite.gif

Omdat er vandaag niemand op stal zou zijn en het slechte weer, komen de paarden vandaag alleen buiten als de eigenaren dat zelf doen. (Anders staan die arme beestjes de hele dag in de stromende regen en evt hagel.)

Gelukkig kwam mijn vrouwtje, dan kon ik tenminste even lekker naar buiten, mijn benen strekken en van dat heerlijke sappige gras eten. Mijn been voelt trouwens al een heel stuk beter hoor! Ik ben er alleen nog wel een beetje voorzichtig mee als Christianne het ziet. (De twee weken rust bevallen me uitstekend puh2.gif !) Maar als ik in de wei sta gallopeer ik net zo hard als anders en ik wil ook wel een showtje weggeven hoor. (Behalve dan als Christianne het ziet h. hypocrite.gif

Ik heb Laiser dus maar uit zijn stal gehaald en even lekker buiten wat gestapt, en gekeken naar zijn kreupele been. Het gaat al een heel stuk beter. Hij zet zijn been in de stap goed, maar voorzichtig neer. In draf kreupelt hij nog op het harde. Maar in de bak en in de wei is er nagenoeg niets meer van te zien.
Terwijl Laiser lekker buiten stond heb ik wat drollen uit zijn stal gehaald en de natte stukken en lekker opgestrooid voor hem.
Daarna ben ik bij hem in de bak gaan lopen. Hij kwam regelmatig even bij me langs.

Ja ik was zo blij dat ze me even uit die stal had gehaald. Dat binnen staan is maar niets hoor! puh2.gif Dus ik wilde wel met haar spelen, en snel kroelen in het voorbijgaan. Maar er waren ook veel andere dingen te zien, horen en ruiken. Dus ik ben ook even lekker gaan rennen.
En natuurlijk heb ik nog even heerlijk liggen rollen in het losse zand. Hmmmm wat is dat lekker! lol.gif
Jammer genoeg vielen er opeens weer van die natte druppels uit de grijze lucht. Gelukkig pakte mijn vrouwtje toen het touw en heeft me weer lekker in een schone stal gezet. Heerlijk zo'n baasje.

29-04-02

Ik heb vandaag op Laiser gestapt en dat ging heel goed. coool.gif
Hij liep niet meer kreupel, maar wel een beetje stijfjes.
Morgen gaan we weer eens verder kijken.

 

01-05-02

Vanmiddag heb ik Laiser gestapt. Hij voelde goed aan en ik heb ook een paar keer een lange zijde gedraafd en ook dat ging goed.
Hij is nu linksom helemaal rad, maar rechtsom is hij nog wat stijfjes in zijn voorbeen, maar volgens de dierenarts moet dat met rijden aan het einde van de week over zijn.
Oh ik ben zo blij dat hij weer rad loopt.biggrin.gif shiny.gif 

Verder zijn ze vandaag ook allemaal gent. En is bij alle paarden het gebit na gekeken. En gelukkig was het bij Laiser deze keer helemaal in orde.
Yes! We kunnen weer aan de slag. lol.gif

02-05-02

Vanochtend wilde ik Laiser gaan rijden. Maar de buitenbak was eigenlijk best wel zwaar en binnen was het vrij stoffig. Dus wilde ik in de wei achter de bak gaan rijden. Daar staat geen omheining en dus ook geen dieren. Maar als ik Laiser daar meteen naar toe zou willen rijden zou hij vast weer achterwaarts gaan lopen en steigeren. Dus begon ik toch maar in de bak. Nadat ik mijn handschoenen goed aan had, Laiser aangesingeld en hem al wat gestapt, zette ik hem aan het werk en hij liep ontspannen afgebogen.
Maar in plaats van bij het poortje in de bak te blijven reed ik hem de bak uit en reed hem om de twee weiden van de Sipke en Luuk richting de wei waar ik wilde rijden.
Ik moest dan tussen de wei van Sipke en de veewagen van de ponyclub en een aantal "enge" betonblokken. Maar ik had Laiser al zo overbluft door dit ineens van hem te vragen en gewoon normaal van hem vragen dat hij daarlangs wilde lopen.
(Normaal gesproken gaat Laiser bij zoiets meteen op de rem, en als ik hem dan voorwaarts druk, gaat hij steigeren.)
Maar nu overtrof Laiser mijn stoutste dromen. Wat deed die dappere kerel van mij. Hij bleef lopen en begon wel te briesen, maar stopte niet. Hij schoot er zelf van door. En rende snel de "enge" dingen voorbij. Ik was helemaal verrast, was dit wel Laiser lol.gif . Ik heb hem toen beloond voor zijn dappere daad.
Toen we eenmaal op het weitje aan waren gekomen waar we wilde rijden, voelde hij toch wel opgelucht aan. Dit was weer bekend voor hem. Hij liep heel netjes en zelfs rechtsom was hij al weer wat minder stijf in zijn voorbeen.
Omdat de omheining nog ontbreekt kun je dus gewoon van de ene wei in de andere rijden. En dat deed ik dus ook. Ik overblufte Laiser weer een keer door te vragen van hem om in de andere wei te gaan stappen.
Hij deed het!!! Ik kon hem overal naar toe sturen, hij deed het voor me. loveys.gif kwijl.gif loveys.gif . Dit was echt nog nooit voorgekomen. Hij had zoveel ruimte om weg te gaan. En hij bleef precies bij mij en deed alles wat ik van hem vroeg. Ik denk dat als je ons kon zien dat je een hele sterke zonnebril nodig had, zo straalde we! coool.gif
Helaas gooide de regen roet in het eten. Het begon echt te hozen en ik vond dat Laiser al zoveel goeds had gedaan, dat hij van mij echt niet nog natter hoefde te worden. Maar ...
... we moesten nog wel terug langs die blokken. Ik was benieuwd wat hij nu zou doen. Hij kon ze nu immers al van verre dichterbij zien komen.
Ik merkte aan Laiser dat hij het nog heel spannend vond, maar hij bleef weer lopen loveys.gif . En ook nu bleef hij vooruit gaan, en die blokken? Die kun je ook in galop voorbij demonstreerde Laiser wink.gif . Maar ook meteen als we er voorbij zijn durft hij weer heel rustig te stappen.
Ik ben echt heel trots op Laiser! Hij heeft vandaag iets heel bijzonders voor hem laten zien. Dit is de eerste keer dat hij een "eng voorwerp" voorbij durf te gaan terwijl ik op hem zit en er niemand in de buurt is om hem te helpen vanaf de grond. loveys.gif coool.gif loveys.gif
Dit is weer een klein stapje voor andere maar een reuze pas voor Laiser!
Als hij nu er voorbij wil rennen ipv er voor te gaan steigeren, vind ik het prima! Ik zou zeggen Laiser kom op je kunt het!

03-05-02

Vandaag  durfde hij zelfs in stap langs de "enge voorwerpen". En op de open vlakte wilde hij zelf op onderzoek verder naar nieuwe dingen.
Toen ik later weer terug wilde om nog even wat in het mega-bos te stappen was hij wel wat gespannen bij die "enge voorwerpen"
(Ja misschien zitten er stiekem wil griezelige spoken tussen en achter!)
Dan maar in draf er voorbij dacht Laiser. Hij bleef nog even draven want Luuk begon flink te rakken in zijn wei, en daar moesten we nog voorbij.
In het bos ging het goed. Maar opeens...
... stond daar een stapel stenen en een stuk landbouwplastic redface.gif .

(die stenen en dat plastic ligt er al heel lang, en daar komen we dus altijd al langs hypocrite.gif )
Laiser ging op de rem en keek schijn naar achter naar mij. Ik was geheel verbaasd van zijn actie en zei:"Wat doe jij nou?" De verbazing was goed te horen in mijn stem en doordat hij op de rem ging, kwam hij tegen mijn drijvende kuit aan. Laiser twijfelde even en liep toen toch maar snel langs dit enge stukje. En natuurlijk werd Laisertje weer beloond voor zijn dappere actie. wink.gif
Het bos is niet zo groot dus je maakt regelmatig hetzelfde rondje. En zou kwamen we dus ook weer voorbij dat "enge stuk". Vooraf had ik nog even een galopje gedaan op een recht stukje pad en vlak voor de bocht terug in stap en na de bocht kwam dat stukje weer. Maar nu stapte Laiser er meteen langs, nog wel kijken of er toevallig toch niet van die vreselijke bewegende dingetjes tussen uit konden komen.
Ook zijn we nog een keer langs de andere kant gekomen en toen durfde hij er weer langs coool.gif !
Net toen ik besloten had dat we maar eens richting de stal zouden gaan zag ik een grote roofvogel in het bos. Ik probeerde zachtjes met Laiser in de buurt te komen, maar helaas hij vloog weer weg. Maar toch mooi om zo'n beest van dichtbij te zien.
En Laiser die was weer heel trots op zich zelf en heeft zijn avonturen meteen aan zijn vriendjes verteld... wink.gif

 

05-05-02

Vandaag was het een beetje van dat onstuimige weer.

Je weet wel van dat weer waar je zo lekker wild van kan worden.
Ik stond lekker in de wei. Deze keer niet in mijn eigen wei, maar naast Luuk. (Daar kun je mee dollen joh. Samen gaan we lekker keihard bokkend/galopperend door onze weides. Heerlijk en dan die wind door je manen. Hinnik coool.gif .)
We waren al een beetje uitgedold en daar kwam mijn vrouwtje. Gisteren had ik ADV dus vandaag gingen we weer lekker aan het werk. Eerst kreeg ik weer iets lekkers toen ik naar haar toe kwam in de wei. Zo'n wortel gaat er altijd wel in hoor! yummie.gif .
H er liep ook een nieuwe paardje op het terrein, ik mocht er nu niet naar toe, maar daar ga ik zeker nog eens nader kennis mee maken. Misschien kun je daar ook wel heel leuk mee spelen. shiny.gif ...

Kortom Laiser keek goed levendig uit zijn ogen en had een frisse en jeugdige aanblik. (Ik was benieuwd wat me te wachten stond....)
Op stal heb ik hem toen even lekker gepoetst en nadat ik een kopje warme chocomel op had (Ja dat gaat er wel in met dit weer!) Heb ik hem maar gezadeld om in de binnenbak te gaan rijden.

Ik stond lekker al droog binnen terwijl de rest nog lekker in de regen stond. Hihi. Maar gelukkig voor hen werden ze ook binnengehaald. Want het bleef niet meer zachtjes regenen het werd echt met emmers te gelijk naar beneden gegooid.
Larry mijn paardenvriendje stond ook lekker naast mij en we waren al flink wat af aan het kletsen. Hij zou ook zo met zijn vrouwtje naar de binnenbak komen. Dus we zouden nog dikke pret daar binnen kunnen maken coool.gif


Toen ik Laiser in de bak wilde aansingelen begon hij te hinniken. (Dat doet hij anders niet zomaar.) Hij was flink onrustig en wilde eigenlijk ook niet al te lang wachten om mij op te laten stijgen. Zodra ik er op zat begon hij in een flink tempo te lopen.
Doordat hij zich zo onrustig gedroeg heb ik hem meteen aan het werk gezet. (Dat werkt het beste en krijg ik dan het meeste van hem gedaan. Hij krijgt dan namelijk niet de kans om zichzelf te gaan opfokken.)
Terwijl ik hem reed, begon hij allemaal geluidjes te maken. Eerst een beetje piepen als een hond, je weet echt niet wat je hoort dan hoor. Daarna kwam een zacht gehinnik en weer dat gepiep. Daarna hinnikte hij was harder, maar niemand hinnikte terug.

Ja ben ik me daar Larry aan het roepen waar dat hij blijft. Hoort hij me niet. Ja hij stond vast weer naar de radio te luisteren. hypocrite.gif . Maar opeens hoorde ik een geluid, kwam hij daar aan...
...nee, toch niet. Nou dan roep ik hem toch nog een keer...
... jeetje mina die is echt doof!
Maar wat is dat! redface.gif
De deur gaat open en ...
... ik zie nog niets...oh jee toch niet van die enge monstertjes h? devilish.gif
Pfffffffffffff het is Larry met zijn vrouwtje. Gelukkig maar da's een stuk gezelliger zo met zijn tweetjes.


Laiser werd meteen rustiger toen Larry en Steef in de bak kwamen. Na wat gekletst te hebben ging we allebei rijden. Laiser doet het goed zo na zijn kreupelheid. Steef hielp nog even mee, zodat ik Laiser nog beter kon rijden. En ik moet zeggen Laiser pikte het snel op. Hij begon lekkerder te lopen en lekker actief.
Na zo'n drie kwartier liet ik Laiser nog even lekker rollen in de bak. Dat is zo mooi, dat kan hij gewon terwijl er nog een ander paard in de bak stapt. Hij loopt dan niet naar dat paard maar blijft lekker bij me en zoekt een plekje dat geschikt is om te rollen. En dan gaat hij zo heerlijk rollen kwijl.gif . Hij kan daar zo van genieten, het is gewoon een genot om hem zo te zien.
En daarna...
... natuurlijk een heerlijke emmer met slobber! yummie.gif puh2.gif wink.gif

25-05-02

Laiser is een tijdje geleden kreupel geweest aan zijn rechtervoorbeen. Hij heeft toen twee weken rust gehad en daarna ben ik langzaam weer begonnen en ging het goed.
Twee weken geleden heb ik wedstrijd gehad en toen stond er op mijn lijst dat hij niet helemaal zuiver liep achter.
En de dagen daarna was hij stijf in zijn achterbenen en zodra dat eenmaal los was met het rijden begon hij onregelmatig te lopen. Maar het was niet exact aan te wijzen waar het precies was, voor of achter. Maar naarmate dat ik Laiser meer aan het werk zette en meer van de achterhand vroeg ging het beter. En alleen in de wendingen niet op het rechte stuk.
Na overleg met een vrouw op stal die dierenarts is, heb ik Laiser toen alleen gestapt en gedraafd zodra hij los was en zijn achterhand gebruikte. Dit ging eigenlijk best aardig, ik reed hem telkens maar 20 tot 30 minuten. Maar echt zuiver was hij niet.
Gisteren ging het best goed alleen op het laatst op de linkerhand in de wendingen begon hij weer wat te kreupelen. Ik heb hem toen uitgestapt onder het zadel. Daarna heb ik hem los laten lopen in de bak. Tijdens de stap is er niets te zien. Toen heb ik hem ook nog eens even om mij heen laten draven (zonder lijn) en meneer liep zuiver op beide handen.
Vandaag heb ik hem aan de longe gezet en geen onzuivere gang gezien.

Ik heb er een beetje een vreemd gevoel bij. Is Laiser de boel aan het foppen en probeert hij zo onder zijn werk uit te komen, of is er wel iets aan de hand. Maar waarom is hij dan onzuiver onder het zadel en zuiver aan de longe?

09-06-02

Laiser's blessure van een paar weken geleden was toch nog niet helemaal over. nooo.gif
De afgelopen twee weken liep hij niet zuiver. Hij was niet echt kreupel, maar ook niet zuiver (tenminste als ik op hem reed). Aan de longe was er niets aan de hand en ook in de wei liep hij vrolijk te spelen.
Uiteindelijk toch maar de dierenarts er naar laten kijken. Die zag aan de hand ook inderdaad niets. Maar in de wending op de linkerhand was Laiser onregelmatig.
De blessure in de spier in zijn schouder kan de belasting met ruiter nog niet helemaal aan in een draf op de linkerhand. Maar hij is in de rest van zijn lijf al veel losser.
Nu moet ik Laiser twee weken eigenlijk een soort fysio geven. Hij mag linksom alleen stappen. En rechtsom mag hij alles behalve galop. Ik moet de spier weer een beetje gaan oprekken.
Laiser vindt het wel prima dat stappen.
Vandaag ben ik hem 20 minuten gaan rijden zonder zadel. En dat ging lekker! lol.gif
Hij werd totaal ontspannen en deed erg zijn best om zijn spier op te rekken.
Toen ik eraf ging en naast hem nog wat strekoefeningen met zijn hals deed, was hij totaal ontspannen.
Wat is het dan toch ook een schatje kwijl.gif coool.gif .
Je ziet ook dat hij dolgraag het voor me wil doen, maar dat zijn spier nog niet helmaal mee wil werken. En dat vind ik dan wel sneu voor hem. Maar volgens de dierenarts heeft hij er geen pijn aan, maar is het gewoon goed stijf.
Ik hoop maar dat zijn spier goed hersteld.

16-06-02

Zoals jullie misschien hebben gelezen heeft Laiser een spierblessure (gehad). Omdat hij nu met tactverlies in de wending op de linkerhand in draf loopt, moest ik van de dierenarts een tijdje geen wendingen in draf op de linkerhand rijden. Maar ik mocht wel de wedstrijd rijden vandaag. En ik heb de hele week niet gedraafd.
Tijdens het losrijden was er weinig te merken aan Laiser, hier was hij zelfs flink aan het showen. Er vroeg al iemand of ik L reed. En toen ik vertelde dat ik nog B startte, keek ze niet blij wink.gif . Maar toen ze hoorde dat ik niet bij haar in de ring reed, klaarde haar gezicht weer op. Toch leuk dat ze ons al voor een L-combinatie aanzien. lol.gif
De eerste proef viel het wel mee met zijn spier. Maar de jury had het wel gezien. (Ik kreeg dan ook niet zoveel punten (143) maar ik vond het al goed dat het gezien werd.
De tweede proef ging naar mij gevoel minder dan de eerste maar nu had ik 160-2=158 punten en dus een winstpunt. Ik was verkeerd gereden vandaar min 2. (maar totaal niets over het tactverlies vermeld op mijn protocol, terwijl ik het op de video toch wel zag.)
In totaal was ik twee keer 3e geworden. (eerst vierde en derde, maar na hertelling van de punten twee keer derde puh2.gif )

23-06-02

Ik denk dat ik weet wat ik wil... smile.gif
Tenminste dat denk ik vandaag wink.gif .

Misschien hebben jullie het de vorige keer wel gelezen dat ik twijfelde of ik naar de L1 overwilde stappen.
Ik heb vandaag de proeven nog eens door zitten lezen en ik vind die proeven veel leuker om te rijden, Het volgt elkaar sneller op en er wordt meer gevraagd. (En ik denk dat dat voor Laiser ook goed is, dan moet hij zijn koppie er wel bijhouden en heeft geen tijd voor andere dingen).

Nou na de zomervakantie gaan we het gewoon proberen in de L1. Ik start voor de vakantie toch niet meer en dan heb ik nu nog zo'n twee maanden tot de volgende wedstrijd. (Waarvan ik wel 24 dagen op vakantie ben hypocrite.gif )

28-06-02

Gisteren had ik weer les.
Laiser is al een stuk opgeknapt. Hij loopt nog niet rad in de draf in de wending op de linkerhand, maar het is al een heel stuk beter. Maar ik rijd nog steeds niet te veel wendingen in draf op de linkerhand. (Op advies van de dierenarts)
De les ging heel goed. Ik had tegen mijn instructrice verteld, dat Michel hem de dag ervoor had gefilmd en dat ik hem op de video goed vond lopen.
Hij is veel losser in zijn lijf en is ruimer geworden in zijn passen. (Ik zie nu regelmatig zijn hoef voor de schouder uitkomen, terwijl we nog een gewone arbeidsdraf rijden.)
Toen ik eenmaal begonnen te draven ging de mond van mijn instructrice open. "Wat ruimer zeg je?!" "Hij maakt zijn passen zeker twee keer zo ruim als enkele weken geleden."

Wat ben ik goed h? Dat hebben mijn baasje ik toch maar eventjes geklaard met zijn tweetjes. Ja ik vind het zo fijn als wij samen wat gaan doen.Daar moet je gewoon van gaan dansen. Christianne is dat zo trots op me. Dan ga ik gewoon zweven loveys.gif

Ik kreeg een compilment dat ik hem zo goed aan het lopen had. Laiser ging zelfs zakken in zijn achterhand en bergopwaarts proberen te lopen.

Dat is nog moeilijk hoor, maar het lukt me als steeds vaker! coool.gif

En dat voelt zo goed als ik Laiser zo onder me voel lopen, dan straal ik helemaal en kan er nog een hele tijd van nagenieten. Die lieve schat. kwijl.gif

30-06-02

Vandaag is het toch goed gegaan joh.
Ik stond heerlijk in de wei te grazen, met een heerlijk windje. (Gelukkig maar, want dan zijn er niet zoveel van die vreselijke dazen.)
Opeens zie ik daar mijn baasje lopen. Ik had niet eens gemerkt dat ze er aan kwam, zo stond ik te genieten in de wei.
Ze kwam me halen om weer te rijden. Natuurlijk kreeg ik eerst weer een heerlijk sappig stukje appel. Jaja mijn baasje weet wel wat ik lekker vind. wink.gif
Nadat ze me gepoetst had, was wel lekker hoor (Ik stond helemaal te doezelen. sleephappy.gif ) zadelde ze me op.
Op ons gemakkie liepen we naar de buitenbak en daar singelde ze nog eventjes aan en steeg daar na op.
Ik wachtte op haar teken en toen hebben we eerst gewoon wat rond de lopen in de bak aan een lange teugel. Da's altijd wel leuk, want ik mag dan heel vaak zelf weten welke richting ik uit loop, als ik maar meteen luister als mijn baasje iets van mij vraagt.
Toen ze de teugels oppakte om te gaan beginnen, wilde ik eigenlijk nog wel op mijn gemakkie verder slenteren, maar deed toch maar wat van me gevraagd werd.
We hebben eerst in stap gezorgd dat ik helemaal los werd in mijn lijf. Ik moest allerlei oefeningen doen zoals voltes en slangevoltes en nog meer van dat soort dingen.
De draf ging lekker joh. Ik had het juiste ritme weer te pakken en ik zweefde helemaal door de bak. Ik trots natuurlijk, maar Christianne niet minder hoor. Ze beloonde me weer voor mijn "dansen". En dat vind ik zo fijn h, als Christianne zegt dat ik haar grote kanjer ben. coool.gif . Dan groei ik nog meer (en ik ben al zo groot).
Toen mocht ik weer even lekker met een lange teugel door de bak stappen. Maar we waren nog niet klaar.
Christianne pakte de teugels weer op en vroeg me weer om mijn lijf te buigen en nageeflijk te lopen. Toen geleidde ze me de bak uit en liepen de bosweg op. Ik was wel een beetje gespannen, maar dat ging weer over en mijn baasje vroeg me nog steeds verder te lopen. Dus ik probeerde dat gewoon te doen.
We liepen nog verder dan anders en we liepen zelfs de wei van Ivo en Patty voorbij. Geintje hinnikte vanuit haar stal nog waar ik naar toe ging, maar dat wist ik niet. Toen ik een tijdje later opkeek en Christianne me een keertwending liet maken, bleek ik al bij het grote kruispunt te zijn. (Zover ben ik nog nooit in mijn eentje geweest.) Je snapt wel ik was helemaal verbaasd, maar ook trots dat hadden we toch maar even gedaan. Ja met mijn baasje durf ik een heleboel en ik durf ook steeds meer als ze op mij zit. Ze hoeft me nu niet altijd meer voor te doen als ik iets spannend vind, ik durf nu steeds meer al zelf te doen. Goed h van mij! coool.gif

 

 
Misschien vind je het leuk om iets in het gastenboek te schrijven?Klik dan hier
Als je een foto wilt kopiren, vraag dan eerst even toestemming via een mailtje.